Scolring - Forum

Entraides et échanges autour de la technologie Scol - Informations and exchanges on the Scol technology

Vous pouvez changer la langue de l'interface une fois inscrit - You can change the language once registered

You are not logged in.

#1 14-Apr-2019 11:08:53

siefu
Member
Registered: 14-Apr-2019
Posts: 3

video show blank, but sound ok

hi, i'm following this tutorial, https://www.youtube.com/watch?v=ZCqv_X3G0nA. except i'm not using chromakey function.

my AR apps just want to auto play back the video once it found the marker.

the problem is,

1) it found the marker, the video play. but it only show blank grey background with video sound. i have try to use both mp4 and flv video format.

another question is

2) is it posible to make it full screen once we touch / found the video marker?

3) is it possible to add home / back button / menu when camera is on? is there is any tutorial i can make as a guidance?

thanks

Offline

#2 14-Apr-2019 14:26:57

arkeon
Admin. / Scol language & OpenSpace3D developer
From: Nantes
Registered: 30-Mar-2009
Posts: 4,457
Website

Re: video show blank, but sound ok

Hello and welcome,

1) if you use a local file check the compression format for audio / video and video size

2) yes just set the video size with a link from the marker plugit .Found

3) Yes on android the back button is mapped on the backspace key (using input keyboard)
    or you can use graphic buttons.

Offline

#3 14-Apr-2019 14:34:37

siefu
Member
Registered: 14-Apr-2019
Posts: 3

Re: video show blank, but sound ok

hi arkeon,

where can i found the compression format or max video size? i'm using H264 and AAC audio. Audio seems find. but no video shown. i also try to use url youtube format, it's also not working

thanks

Offline

#4 14-Apr-2019 14:52:26

arkeon
Admin. / Scol language & OpenSpace3D developer
From: Nantes
Registered: 30-Mar-2009
Posts: 4,457
Website

Re: video show blank, but sound ok

weird ^^
youtube url should work.

does the video shows in OS3D editor or neither on editor and android ?

Offline

#5 14-Apr-2019 15:09:43

siefu
Member
Registered: 14-Apr-2019
Posts: 3

Re: video show blank, but sound ok

aha, mean that once add the url it will shows in OS3D editor? will try out tomorrow, thanks for your help

arkean, is there is any where i can found the guideline or video tutorial regarding used of OS3D? i just need to use as video player for marker (video on surface)

arkeon wrote:

weird ^^
youtube url should work.

does the video shows in OS3D editor or neither on editor and android ?

Offline

#6 14-Apr-2019 16:54:12

arkeon
Admin. / Scol language & OpenSpace3D developer
From: Nantes
Registered: 30-Mar-2009
Posts: 4,457
Website

Re: video show blank, but sound ok

Offline

Board footer

Powered by FluxBB